Menu

Printing Services: de toekomst voor bedrijven


Productverpakking laten maken biedt ondernemers veel extra's!

Bedrijven, zzp'ers en ondernemers doen er verstandig aan als ze product verpakking laten maken voor hun goederen en producten. Toch zijn er nog veel ondernemingen die een zelfontworpen productverpakking niet zo serieus nemen en dit zijn als een verspilling van geld en tijd. Waarom zou je energie steken een product verpakking laten maken en die gebruiken? Het antwoord is: omdat een productverpakking die de huisstijl laat zien een echte meerwaarde biedt, die door tal van ondernemers flink wordt onderschat.

Zelfontworpen product verpakking laten maken: wat levert dit op?

Door te kiezen voor het laten ontwerpen en/of maken van je eigen productverpakking, kun je jezelf als ondernemer onderscheiden van je concurrenten. Dat is wellicht het grootste pluspunt van je eigen verpakkingsmateriaal gebruiken. Je kunt de verpakking namelijk gebruiken als een extra manier om jouw bedrijfslogo en -naam onder de aandacht van het publiek te brengen. Om die reden wordt er vaak gekozen om de huisstijl duidelijk in de productverpakking te laten terugkomen. Hoe vaker je klanten jouw bedrijfsnaam, -kleuren en -logo zien, hoe meer ze zich verbonden gaan voelen met jouw producten en/of diensten. En dat is natuurlijk exact wat je als ondernemer wilt bereiken: klanten aan je binden, nieuw klanten werven en zo uiteindelijk komen tot een omzetgroei. In de tweede plaats is het ontwerpen van eigen productverpakkingen aantrekkelijk vanwege de beschermende functie van de verpakkingsmaterialen. Als er iets is dat je wilt voorkomen, is het wel dat de artikelen die je verkoopt en verzendt beschadigd raken. Zorg daarom voor een sterke productverpakking, die niet alleen visueel indruk maakt maar ook laat zien dat je zorg besteedt aan veiligheid en kwaliteit. Klanten letten namelijk ook op een zorgvuldige en veilig verpakking van de door hun gekochte spullen. Ten slotte is de grote keuzevrijheid nog een voordeel van eigen verpakkingsmaterialen laten maken. Qua ontwerp, kleuren, lettertype en soorten verpakkingsmaterialen zijn er tal van mogelijkheden.

Enkele tips bij het zelf ontwerpen van productverpakking

Wanneer je zelf product verpakking gaat ontwerpen en laat drukken, is het van belang om een aantal aandachtspunten in het oog te houden. Zorg ervoor dat de verpakking past bij je huisstijl en laat die voor de herkenbaarheid terugkomen in het ontwerp. Verder is het van belang dat de verpakking goed past. Een van e tips die experts op dit gebied verder geven is om te zorgen dat het verpakkingsontwerp onderscheidend is. Juist van de verpakking kun je het onderscheid maken en laten zien dat jij als ondernemer anders en beter bent! Ten slotte wordt het helemaal mooi als je van jouw verpakking - of het nu een flesje of doos is - een verzamelobject weet te maken. Collector's items staan namelijk garant voor constante verkoopcijfers.  

Over ons

Printing Services: de toekomst voor bedrijven

Tegenwoordig hebben we te maken met klimaatverandering. Eén van de dingen die er gedaan kan doen om dit om te keren, is het tegengaan van verspilling. Denk niet alleen aan verspilling van voedsel, maar ook van andere materialen. Maar hoe pak je dit als organisatie nou aan? Er zijn bedrijven die Printing Services aanbieden, zeg maar printen op maat. Zo wordt voorkomen dat een organisatie teveel papier verbruikt en wordt zorgvuldig omgegaan met toner en inkt.. Zo is het printen op maat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. In dit blog gaan we dieper in op het fenomeen Printing Services. Welk voordelen biedt het bedrijven? Hoe werken deze services nou precies? Deel ook vooral je ervaringen en inzichten via de commentaarfunctie.

Categorieën

Recente artikelen

Waarom zou je als ondernemer kleine kartonnen doosjes kopen?
31 augustus 2021

Kleine kartonnen doosjes kopen kan met recht een t

Productverpakking laten maken biedt ondernemers veel extra's!
12 maart 2020

Bedrijven, zzp'ers en ondernemers doen er verstand